Vejledning til aktører

John måler op

Hvis man har et hotel, og man vil gøre det egnet til mennesker med et handicap, fordi man også vil have nogle mennesker med et handicap som gæster, så har man brug for nogen, som har erfaring i det område, så har man mulighed for at ringe til Handi-Travel-Info. Vi har 22 års erfaring på det område. For det første alle som arbejder i Handi-Travel-Info er selv handicappede. Vi ved hvad det vil sige at være på et uegnet hotel. Det er derfor vi er blevet specialister på det område. Selvfølgelig er der mange former for mennesker med et handicap, fx kan jeg nævne spastiker eller muskelsvind og mange andre.

 

Udendørs ramper

Når man er et menneske med et handicap som sidder i el-stol, og det hotel som man er på vej ud til har et par trapper, så kan en el-stol-bruger ikke komme ind. Men hvis man tager trappen væk og laver en rampe fx ved siden af trappen eller foran, det kommer an på hvordan hotellet ligger. Og man har også mulighed for at beholde trappen uden at fjerne den og lave en rampe, hvor det passer, så er det også en meget meget god løsning for dem som sidder i kørestol. Handi-Travel-Infos erfaring med de løsninger som jeg har nævnt nu er, at det er til at bruge i de fleste tilfælde.

 

Når man er kommet ind på hotellet, hvis de har en reception, som er meget meget høj, så er det ikke så godt for håndstol, fordi når man sidder i en håndstol, så sidder man langt nede i de fleste håndstole. Nogle hotelejere har lavet deres reception med et lavt afsnit midt på, sådan man kan se receptionisten og snakke med ham eller hende uden at føle sig overset. Handi-Travel-Info anbefaler hvis man vil have en reception, så må den enten være meget meget lav, eller i normal højde men med en lav sektion, så mennesker med et handicap kan få noget ud af det.

 

Inde på værelset hvis man har nogle senge, som er til at flytte med, så vil de fleste mennesker med et handicap blive glad for det, og hvis man har nogle små borde, som ikke fylder op, så har mennesker med et handicap mulighed for at komme rundt i deres el-stol, og hvis man har nogle hjælpemidler med, så hjælper det også på det.

 

Alle er glade for armlæn

Det kommer an på hvor stort handicaptoilet man har på værelset, men Handi-Travet-Info anbefaler altid, at man sætter to armlæn op ved toilettet, hvis ikke man har nogen. Det er også en god idé at have nogle ude i brusekabinen, fordi når man har et handicap, så ved man ikke, hvornår man får et spasme, så kan man falde ned fra badestolen, hvis man ikke får fat i et håndtag.

 

De fleste hoteller har en restaurant og alle mennesker med et handicap bliver glade for, hvis bordene er mindst en halv meter fra hinanden, og hvis restauranten har en buffet, så er det overfedt, hvis den er i kørestolshøjde, så man selv kan se, hvad man vil have at spise.

 

Hvis hotellet har et handicaptoilet ude på gangen, så er det fedt med en bred dør, så man ikke kører ind i noget og kommer til skade, og næsten alle vil være glade for armlæn – ældre mennesker og mennesker med et handicap.

 

Når man er hotelejer, vil man nok have alle former for mennesker på sit hotel, og hvis man er ude efter at få fat i nogle med erfaring i det område, så har man altid mulighed for at ringe til Handi-Travel-Info eller skrive til os på jbs@handi-travel-info.dk.