Mine oplevelser i Afrika

Jeg er kørestolsbruger og har rejst meget i Afrika, selvom jeg er kørestolsbruger. Når man rejser i Afrika må man være indstillet på, at indgå en del kompromiser. Det er ikke ligesom her i Norden eller europa. Det vil sige at hjælpemidler findes ikke. Man må selv være kreativ. Hvad kan jeg så bruge? Selvfølgelig er der hoteller som prøver at hjælpe så godt de kan, men der er en kulturforskel som man også skal tænke på.

Jeg startede sammen med en anden en organisation ”Uganda hjælper mennesker der har CP”. Jeg har også lavet en dokumentarvideo som handler om organisationen.

I mit privatliv er jeg kommet meget tæt befolkningen. Jeg har set hvordan de bor i lerhytter, blikskure og har set hvordan de arbejder. I Afrika er der ikke noget der hedder fagforeninger, eller 37 timers arbejdsuge. Det kan godt hedde 24 timer 7 dage om ugen, altså man sover på arbejdet. Hvis man ikke vil være med på disse betingelser, så er det bare ærgerligt.

Det er typisk mændene der arbejder, og konen der går hjemme og passer det huslige og børnene. Hun behager og opvarter også mændene når de kommer hjem. Det er helt anderledes end det vi kender.

Har dette vakt jeres interesse, så er det noget af det jeg kommer ind på i mit fordrag om Afrika.

Download opslag om foredraget her.

Skriv til Thomas på thomas@handi-travel-info.dk.